Sunday, January 15, 2012

BaRu DuA MinggU SeKoLaH , Homework GEDEBUK !!!


EHEM!EHEM! testing-testing . haha ( gurau jerr ). Tengok tajuk kat atas ni pun mesti pelik-pelik sikit kan ! perkataan yang akhir tu yang kat atas . Bak kate org Penang ' awat hang tulis macam gitu , cikk x faham '.Sebenarnya raja nak kongsi sikit dengan korang tentang persekolah tahun ni. BANYAK BENDA BARU raja DAPAT !                      Antaranya :

-KELAS BARU ( sedih , x same macam dulu tapi tetap Bersyukur )-
-KAWAN ADA YANG BARU > ADA YANG LAMA-
-Cikgu BARU_BARU-
-BUKU ADA YANG BARU ( buku tulis )- 
-PELAJARAN BARU-

Tajuk kat atas yang perkataan ( GeDEBuK ) tu maksudnya homework tu jatuh bergoleklah . hahaha ! ( x daklah ) maksudnyer , cikgu bagi homework kat kiteorg buat bekal kat rumah macam bagi buah-buahan free jer.  Ustaz cakap x boleh mengeluh , mengeluh dalam hati jerlah. KENE BAGI SEMANGAT PADA DIRI INI ( CHAIYOK !!!!!)

kucing ni pun rajin buat homework , bagus!bagus ! bile besar jadi pandai eh?hehe 

x per - xper . Berkorbanlah dulu , bersenang-senang kemudian. 


Cuti dah dekat . Dengar kata raja cuti seminggu sempena raya cina . x tahulah betul ker tak rasenyer yer. AKAK - AKAK dan ADIK-ADIK yang tengah mengusha entri raja ni tentulah kita sama kan. Haraplah :)  SEP , SEP TANGAN JOM ( perempuan jer ) . Budak asrama memey bestlah sbb minggu ni diorang balik , tahun baru cina , diorang balik dan minggu dpnnya diorang balik kowt . 

 Bile fikir-fikir pasal masa depan , teringat 2013 . tahun PMR. Gerunnyer bile mengingatkan raja dan kawan-kawan tahun 98 akan menghadapi PMR tahun depan . fuh!fuh! Dahlah kiteorg yang terakhir . Harapan orang dewasa tu. hehe.Lagi satu pasal presentation bm tu , raja x tulis lagi kat kertas warna , Raja jadi watak ANJALI . sabar jer.hahah . Okeylah , dah tak tahu nak citer apa dah ni . 
Tengok jelah h/w yang raja dah buat/belum kat bawah ni :

1. bahasa arab komunikasi 
2. presentation bahasa melayu
3. presentation sejarah
4.nota geografi
5. pendidikan islam latihan
6. nota kemahiran hidup(ert)
7. Science nota 

pesanan: sikitkan?hahaha . Banyaklah kau raja SIKIT .( cakap dalam hati )

Rasa macam nak makan ice-cream tuti fruttilah pulak .

errmm , sedapnyer . Okeylah ! Raja dan makan kerepek . jangan layan . 


BIRTHDAY RAJA ESOK . Jadi <  Raja x boleh wish untuk diri sendiri esok ,sbb x boleh bukak internet . Jadi raja nak wish siap-siap ni :



Thanks for reading. Malas komen , like pun boleh kan? ^_^

0 orang pembaca yang comel ^_^:

Post a Comment

awak komen pun dah bagus, follow blog ni terus. hehe ^_^

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon