Sunday, January 22, 2012

Travelling Experiences To China ( Mengimbas kembali kenangan 2010)


Assalamualaikum pembaca blog raja beom , hari ni raja nak cerita sikit kat korang pengalaman raja pergi ke CHINA dengan ibu tercinta , adik , mak uda dan rombongan sekolah mak. Memey seronoklah sebab waktu ni pertama kali pergi ke luar negara . Waktu 2010 tu , umur 12 tahun. Dikira hadiah jugak sebab dapat keputusan yang amat memberangsangkan pada up1( Alhamdulillah ) . Jemput tengok gambar eh sebab raja tak naklah membebel banyak-banyak dalam entri ni. Nanti korang bosan pulak. (hehe) ^_^ 

Salji..Sejuk woo . penduduk kat situ semua pandang kiteorg semacam . macam x pernah tengok salji je.^_^

Ni bergambar dekat  SUMMER PALACE.terpegun betul raja sebab permandangan kat situ cantik. Nanti kalau korang pergi sana , jangan lupa melwat sini

ni dekat olimpik bird nest . 

Ni raja dengan adik beli panda lebihan yang dijual sbb waktu ade olimpik kat beijing , panda menjadi maskot diorang. jadi ader lebih ni kami beli.hehe

Ni dekat tempat pameran gambar.gambar unik :)

Ni dekat tempat beli JADE. Cantikkan jade tu? murah pulakk. mak raja beli satu.korang promotelah dekat ibu-ibu korang eh kalau pergi sini.

Nilah tempat yang paling terkenals dekat Beijing. GREAT WALL OF CHINA. Memang tak gerunlah . raja berjaya naiklah jugak tapi suku jer. x larat wey.

Cantikkan tengok permandangan great wall of china dari atas.SubhanaAllah.Ni rakyat cina dulu yang buat tembok besar cina :)

Ni tempat solat . UNIK betul. sempat lagi tu posing . Ni waktu solat zuhur :)

Masing-masing dengan bangganya menunjukkan buku tentang tembok besar china . PEACE ^_^

Ni gambar sewaktu kiteorang menunggu pemandu pelancong.suhu pun bukan main sejuk ( negative tu)

Gembira sungguh kami di dalam bas . Maklumlah pertama kali naik bas sejuk salji .;)


Ni waktu makan petang . Memang style orang sana makan berfamily-family . Betullah tu kowt. Boleh mengeratkan hubungan silaturahim . Muke kami dah lapar

Ni gambar raja , adik , mak , mak uda dan kawan mak 

Nilah group kami yang pergi BEIJING < CHINA . eh , raja tengah buat apa tu ??

p/s : semoga terhibur dengan gambar ni. kalau best commentlah ^_^

Thanks for reading. Malas komen , like pun boleh kan? ^_^

4 comments:

  1. wahhh! giler sronok g sana.. ;0

    ReplyDelete
  2. eVa : memang seronok. kalau kak eva ada masa , cubelah pergi seronok . barang kat sana murah :)

    ReplyDelete
  3. wah, untunglah dah smpai tembok besar china...mesti kagum tgok ciptaan tersebut kn...

    ReplyDelete
  4. miss ina : hehe ^_^ . memang betul kagum waktu pertama kali naik satu tangga.tembok besar tu dahlah panjang lepastu gayat pulak tengok bawah :) . :)

    ReplyDelete

awak komen pun dah bagus, follow blog ni terus. hehe ^_^

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon