Sunday, April 15, 2012

8 Petua Kecantikan Dalam Islam ^_^



Assalamualaikum kepada yang comey-comey duduk depan laptop ni  . hehe . Lama benar kita tak berjumpa kan dalam blog ni . Hari ni raja nak berkongsi ( apa orang kata , sharing? ) betullahtu , nak kongsi dengan anda semua ( cheh , macam ramai sangat nak bacakan ? ;) berkenaan dengan petua kecantikan . Semua nak cantik dan menarikkan ? Perkara ni kalau kita amalkan , InsyaAllah semula jadi kita akan nampak cantik . Tak payah dok calit-calit ape-ape dah kat muka tu . Ni raja nak kongsi  8 PETUA KECANTIKAN DALAM ISLAM

1. Jadikanlah ghadhul bashar ( menundukkan pandangan ) sebagai 'hiasan mata' anda , nescaya mata anda akan semakin bening dan jernih 

.

2. Oleskan 'lipstik kejujuran' pada bibir anda , nescaya akan semakin manis


3. Gunakanlah 'pemerah pipi' anda dengan kosmetik yang terbuat daripada rasa malu yang dibuat daripada salon iman



4. Pakailah 'sabun istighfar' yang menghilangkan semua dosa dan kesalah yang anda lakukan .


5. Rawatlah rambut anda dengan 'selendang islam' yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki yang membahayakan.


6. Hiasilah kedua-dua tangan anda dengan 'gelang tawaduk' dan jari-jari anda dengan 'cincin ukhuwah' 


7. Sebaik-baik kalung anda adalah kalung 'kesucian'


8. Bedaklah wajah anda dengan 'air wuduk' nescahaya akan bercahaya di akhirat 



Thanks for reading. Malas komen , like pun boleh kan? ^_^

6 comments:

  1. Replies
    1. OOH . Terimassss :) Berkongsi untuk kebaikan bersama :)

      Delete
  2. menarik :D lawa blog awak~ http://kysyahana.blogspot.com/ jemput singgah ke blog saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :D .. Okey . InsyaAllah saya akan singgah

      Delete

awak komen pun dah bagus, follow blog ni terus. hehe ^_^

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon