Saturday, May 12, 2012

Mak , kakak sayang Mak =)



Assalamualaikum , hari ni raja nak cakap " kakak sayang mak ''  . Bukan nak sambut hari ibu eh . Hari- hari kita boleh sambut hari kasih sayang ibu dan anak  kan?  Buat aper nak sambut hari tertentu je kan ?  Lagu ni kakak tuju untuk mak , You are the number one for me , mum ! Kakak  tahu banyak pengorbanan mak untuk kakak dari kecil hingga besar . Dah 14 tahun dah kakak  hidup kat dunia . terima kasih sebab lahirkan kakak , mak  :) Tak terhitung bape puluh ribu mak habis untuk kakak :)  terime kasih untuk segalanya , mak :) Mak lah mak terbaik bagi kakak , tiada siapa dapat menggantikan tempat mak .  Mak , kakak ada beberapa perkataan nak cakap dekat mak :

Orang arab cakap :

أحب أمي جدا 
( saya sayang ibu saya sangat-sangat )


Orang perancis cakap : 

La reine-mère de mon coeur
( Ibu ratu hatiku )


Orang korea cakap : 

나를 위해 최고의 어머니
( Ibu yang terbaik bagi saya )


Orang jepun cakap : 

私は永遠に私の母を愛して
( I love my mother forever )


Orang Inggeris cakap :

Mother holds their children's hands for a while but their hearts forever 

Dan saya cakap : 

Mak adalah cahaya yang sentiasa menyinari hari kakak malam dan siang . Tanpa mak , maka suramlah hari kakak tanpa cahaya tersebut :) 



                                                                                          
    أحب أمي







Thanks for reading. Malas komen , like pun boleh kan? ^_^

5 comments:

awak komen pun dah bagus, follow blog ni terus. hehe ^_^

Boucing Sky Blue Bow Tie Ribbon